Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

01/11/2017

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ -

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

 

Αυξημένη ζήτηση στις Νέες Συνδέσεις Φυσικού Αερίου

Μεγάλη είναι η αύξηση των νέων συνδέσεων φυσικού αερίου που καταγράφεται το έτος 2017 για την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), καθώς έως το τέλος Οκτωβρίου 2017 έχουν υπογραφεί 14.305 συμβάσεις σύνδεσης για διακριτούς μετρητές (8.734 στη Θεσσαλονίκη & 5.571 στην Θεσσαλία), καταγράφοντας αύξηση 53% συγκριτικά με το έτος 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το υφιστάμενο καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών για αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, ο συνολικός αριθμός νέων συνδέσεων για διακριτούς μετρητές στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία, εκτιμάται ότι θα αγγίξει συνολικά για το έτος 2017 τις 18.500, έναντι 12.576 του Προϋπολογισμού (αύξηση 47%).

Προγραμματισμός Τροφοδότησης Νέων Περιοχών

Παράλληλα, υλοποιείται η σύνδεση και η τροφοδότηση των νέων περιοχών με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ,  καθώς τηρούνται οι εξαγγελίες της Εταιρείας για τα χρονοδιαγράμματα της κατασκευής των  επεκτάσεων του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, κατέχοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών και των Τοπικών Αρχών.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ο προγραμματισμός εργασιών είναι ο εξής:

Φίλυρο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (Ενεργοποίηση 1-10 Νοεμβρίου 2017)

Εξοχή & Χορτιάτης του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (Ενεργοποίηση 15-25 Νοεμβρίου 2017)

 • Τρίλοφος & Πλαγιάρι του Δήμου Θέρμης (Ενεργοποίηση 1-10 Δεκεμβρίου 2017)

 • Νέα Μεσήμβρια του Δήμου Χαλκηδόνος (Ενεργοποίηση 15-30 Δεκεμβρίου 2017)

 • Λαγκαδάς του Δήμου Λαγκαδά (Επεκτείνεται το δίκτυο διανομής και η τοποθέτηση του αποσυμπιεστή CNG θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Δεκεμβρίου 2017)

 • Μηχανιώνα - Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού (Έναρξη έργων επέκτασης Δεκέμβριος 2017).

 • Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνος (Έναρξη έργων επέκτασης Δεκέμβριος 2017)
 • Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα (Έναρξη έργων επέκτασης Δεκέμβριος 2017)

Αντίστοιχα, στην περιοχή της Θεσσαλίας ο προγραμματισμός τροφοδότησης είναι ο εξής:

 • Βελεστίνο του Δήμου Ρ. Φερραίου (Ενεργοποίηση 5 Νοεμβρίου 2017)
 • Τύρναβος  του Δήμου Τυρνάβου (Επεκτείνεται το δίκτυο διανομής και η τοποθέτηση του αποσυμπιεστή CNG θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Δεκεμβρίου 2017)
 • Καλαμπάκα του Δήμου Καλαμπάκας (Οι εργασίες επέκτασης του δίκτυο διανομής ξεκίνησαν τον Οκτώβριο 2017)
 • Ελασσόνα του Δήμου Ελασσόνας (Έναρξη έργων επέκτασης Δεκέμβριος 2017)

  Αναφορικά με την τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών μέσω συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), αναμένεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου για την τιμολόγηση των τελικών καταναλωτών.

  Συντήρηση εγκαταστάσεων φυσικού αερίου

  Επιπλέον, με την έναρξη της νέας περιόδου θέρμανσης και με γνώμονα την ορθή λειτουργία των εγκαταστάσεων, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες ενημέρωσης των καταναλωτών.

  Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη καμπάνια ενημέρωσης από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με την οποία συνίσταται στους καταναλωτές να μεριμνούν για την καλή κατάσταση και συντήρηση της εσωτερικής εγκατάστασης αερίου, την άρτια λειτουργία των συσκευών αερίου, καθώς και την συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων που θα πρέπει να αναθέτουν σε πιστοποιημένους - αδειοδοτημένους επαγγελματίες.

  Επισημαίνεται επιπλέον, ότι ολοκληρώνεται εντός του Νοεμβρίου η κατασκευή εκπαιδευτικών εργαστηρίων Εσωτερικής Εγκατάστασης φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη & στη Θεσσαλία από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς για όλους τους φορείς.

  Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ λειτουργεί πάντα με γνώμονα την αξιόπιστη διανομή φυσικού αερίου στις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιείται επενδύοντας πάνω απ’ όλα σε ένα ασφαλές δίκτυο, το οποίο εξασφαλίζει κατ’ επέκταση και την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.