Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

03/04/2018

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΑ ΘΕΣΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΑ ΘΕΣΣ

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 η εκπαιδευτική επίσκεψη των Αξιωματικών της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διεξήχθη στην έδρα της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη.

Οι Αξιωματικοί επισκέφτηκαν αρχικά τις εγκαταστάσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην Θεσσαλονίκη, όπου ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων κ. Μ. Στεργιόπουλο, τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ρυθμιστικών Υποθέσεων κ. Α. Λιόλιο, καθώς και από τον Διευθυντή Λειτουργίας & Συντήρησης Δικτύου κ. Ι. Καρακίτσο, για τη δομή, την λειτουργία και την ασφάλεια του Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου. Αναλυτικότερα, παρουσιάστηκαν οι περιοχές ανάπτυξης του Δικτύου Διανομής, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δικτύου, η διαχείριση πραγματικών έκτακτων περιστατικών και ασκήσεων Άμεσης Επέμβασης, οι υποχρεώσεις των καταναλωτών αναφορικά με τις  εσωτερικές εγκαταστάσεις καθώς και το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη των Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο εκπαιδευτικό εργαστήριο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο Καλοχώρι, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την απεικόνιση του Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου, από το Σημείο Εισόδου μέχρι την εσωτερική εγκατάσταση του καταναλωτή.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίδειξη από το τεχνικό προσωπικό της εταιρείας στο πεδίο και στις τεχνικές εγκαταστάσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάστηκε πλήρως ο εξοπλισμός φυσικού αερίου με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και οδηγίες. Ακόμη, παρουσιάστηκε προσομοίωση βλάβης και τρόποι αντιμετώπισης καταστάσεων διαρροής με γνώμονα την μέγιστη ασφάλεια των πολιτών και του δικτύου.

Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση ότι θα συνεχιστεί η επιτυχημένη συνεργασία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για όλα τα ζητήματα ασφάλειας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.