Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

20/11/2018

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς στην Σχολή Enrico Mattei της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ξεκίνησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία και  πραγματοποίησε την πρώτη Ενημέρωση στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς στη σχολή Enrico Mattei της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Οι μαθητές ενημερώθηκαν  για την διαδρομή του Φυσικού αερίου , από τις πηγές του έως την κατανάλωσή και τα οφέλη που παρέχει κατά την χρήση του.

Την Εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους, Στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, οι Εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς ,η κ. Σοφολόγη Σοφία ,η κ. Κομισοπούλου Ρένα  και ο κ. Αντωνούλης Γεώργιος ,συνοδεύοντας τους  43 μαθητές της Ε’ και  ΣΤ΄ τάξης του  Σχολείου .

 Οι  μαθητές ενημερώθηκαν για την «Ασφαλή Χρήση του Φυσικού Αερίου» και για την Διαδικασία της Μεταφοράς και Διανομής Φυσικού Αερίου από την είσοδό του στην Ελλάδα έως και την κατανάλωση.

Τονίστηκαν τα οφέλη του φυσικού αερίου, το οποίο ως καύσιμο είναι ασφαλές, οικολογικό, εύχρηστο, πρακτικό και αποτελεί κυρίαρχο καύσιμο στη Θεσσαλία, αφού ήδη το 58% του πληθυσμού της Θεσσαλίας χρησιμοποιεί φυσικό αέριο. Το οικονομικό όφελος που αποφέρει η χρήση του φυσικού αερίου στην οικιακή, εμπορική και βιομηχανική χρήση είναι σημαντικό σε σχέση με τα άλλα καύσιμα αλλά και στο Περιβάλλον, έχοντας μηδενικές σχεδόν εκπομπές διοξειδίου του θείου (SO2), 30% λιγότερες εκπομπές μονοξειδίου του αζώτου (NO), μειωμένες κατά 50% εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα (CO) και 70% λιγότερες εκπομπές μικροσωματιδίων (MPs), συμβάλλοντας στην προστασία του οικοσυστήματος και των φυσικών περιοχών.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναπτύσσει το Δίκτυο  σε  νέες απομακρυσμένες περιοχές και    αναμένεται η τροφοδότηση της Αγιάς   εντός του πρώτου  εξαμήνου του 2019 .

Οι 43 μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς, παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον και ενθουσιασμό την παρουσίαση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, γεγονός που επιβεβαιώθηκε  από το πλήθος των  αυθόρμητων ερωτημάτων που τέθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στα πλαίσια της επίσκεψης διανεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα στους μικρούς μαθητές από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και αποτέλεσε  την Αρχή των Εκπαιδευτικών δράσεων που  θα ακολουθήσουν στο μέλλον στα Εργαστήρια Enrico Mattei της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης.