Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

06/02/2020

Ρεκόρ διείσδυσης του Φυσικού Αερίου στον Δήμο Καρδίτσας

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, η Διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου & Νέων Συνδέσεων, κα Ευθυμία Καλογήρου και στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον Δημάρχο Καρδίτσας, κ. Βασίλειο Τσιάκο και μέλη της δημοτικής αρχής.

Στο πλαίσιο αυτής, ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε για το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό διείσδυσης του φυσικού αερίου στο Δήμο, καθώς υπερβαίνει το 70% του πληθυσμού, μολονότι η τροφοδοσία σε σχέση με τις υπόλοιπες Θεσσαλικές πόλεις, ξεκίνησε μόλις το 2009. Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της Εταιρείας, για την επόμενη 5ετία προβλέπεται να επενδυθούν κεφάλαια που ξεπερνούν τα ~ 4 εκ. € για επέκταση του δικτύου και για νέες συνδέσεις στο Δήμο Καρδίτσας ικανοποιώντας τα αιτήματα των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης που παρέχει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στους πολίτες, για τη σωστή κατασκευή και αποκατάσταση των έργων και τόνισε το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για τη χρήση του φυσικού αερίου. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι θα δρομολογηθούν οι ενέργειες για την ενεργοποίηση των 13 δημοτικών κτιρίων, στα οποία η Εταιρεία έχει ήδη τοποθετήσει τους μετρητές, έτσι ώστε να ωφεληθούν τόσο σε οικονομικό όσο και περιβαλλοντικό επίπεδο.

 

Ειδική αναφορά έγινε επίσης από τον Γενικό Διευθυντή, στην ενεργοποίηση της τροφοδοσίας των «Κήπων Καρδίτσας», το υπερσύγχρονο θερμοκήπιο υδροπονικής καλλιέργειας στην Καρδιτσομαγούλα, αλλά και την επικείμενη ενεργοποίηση της βιομηχανίας «Πρωτεΐνες», με ετήσιες απαιτήσεις που ξεπερνούν τα 5.000.000Nm3 και 1.000.000Νm3 αντίστοιχα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα επιβεβαιώνοντας την εποικοδομητική συνεργασία που διατηρεί η ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την δημοτική αρχή.