Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

07/11/2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΔΑ ΘΕΣΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΔΑ ΘΕΣΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 

Συνάντηση με τον Βουλευτή ΛΑΡΙΣΑΣ Μπαργιώτα Κωνσταντίνο, πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας με στελέχη της Εταιρείας.

Ο κ. Λεωνίδας Μπακούρας, ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Μπαργιώτα για τη διακριτή λειτουργία της εταιρείας ως Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου από 30/12/2016, με νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό από οποιαδήποτε ενεργειακή δραστηριότητα Μεταφοράς, Παραγωγής και Εμπορίας, με Άδεια Διανομής & Διαχείρισης Δικτύου Διανομής εντός των ορίων της γεωγραφικής περιφέρειας του Νομού Θεσσαλονίκης και της διοικητικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπακούρας και η Διευθύντρια Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων Περιοχής Θεσσαλίας κα Καλογήρου Ε.,  παρουσίασαν στον κ. Μπαργιώτα τους κύριους άξονες του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ  που αφορούν την αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου, των νέων συνδέσεων και των όγκων διανομής, την τήρηση των κανόνων και προδιαγραφών ασφαλείας του Δικτύου Διανομής, των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους Καταναλωτές και τους Χρήστες Διανομής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τήρηση των Αδειών και του ρυθμιστικού πλαισίου καθώς και στην πρωτοπορία για τη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων στο ρυθμιζόμενο περιβάλλον της Διανομής. Επιπλέον, επισημάνθηκε η πλήρης οργανωτική και λειτουργική αυτονομία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνδυασμό με τη διασφάλιση παροχής Υπηρεσιών Διανομής κατά τον πλέον οικονομικό, διαφανή και άμεσο τρόπο, χωρίς διακρίσεις μεταξύ των Χρηστών Διανομής.  

Ο κ. Μπαργιώτας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου (η οποία μεταφράζεται σε 6.000 συμβόλαια στην περιοχή της Θεσσαλίας έως και 31.10.2017), με σκοπό τη δυνατότητα σύνδεσης με το Δίκτυο φυσικού αερίου σε ακόμα περισσότερους κατοίκους και ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό της επέκτασης του Δικτύου από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε υφιστάμενες και σε 12 νέες περιοχές στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας. Ειδικότερα, για την περιοχή του Βελεστίνου έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δικτύου ενώ έργα επέκτασης του δικτύου έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται στις περιοχές Τυρνάβου και Καλαμπάκας. Στην περιοχή της Ελασσόνας, οι εργασίες επέκτασης του δικτύου θα ξεκινήσουν αρχές Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, ο Βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μπαργιώτας επεσήμανε την σταθερή πολυετή παρουσία της Εταιρείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω των επενδυτικών προγραμμάτων ανάπτυξης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και σχολίασε ότι ως γνώστης των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η επέκταση του δικτύου δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν από την χρήση φυσικού αερίου σε οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, με την υπόσχεση αμφοτέρων να επιβεβαιώνει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας στο μέλλον. 

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε