Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

01/04/2021

2ο Power & Gas Supply Forum - Λεωνίδας Μπακούρας, Γενικός Διευθυντής ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Ανοδική πορεία στο α' τρίμηνο του 2021 - Οι στόχοι για τη συνέχεια

Το στίγμα για το που βρίσκεται σήμερα η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και ποιοι είναι οι στόχοι της με βάση το φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια έδωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, από το βήμα του συνεδρίου του energypress.

Αρχικά, ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι η εταιρεία είχε θετική εικόνα το 2020 παρά τις δυσκολίες και κατάφερε άνοδο του κύκλου εργασιών και των καθαρών κερδών με παράλληλη επέκταση του δικτύου. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι ότι το α΄τρίμηνο του 2021 υπήρξαν επενδύσεις 6 εκατ. ευρώ, 3.600 νέοι καταναλωτές και 237 εκατ. κ.μ. σε όγκους.

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα ανάπτυξης ως το 2025 προβλέπει επενδύσεις 138,5 εκατ. για το δίκτυο, 8,3 εκατ. για έξυπνους μετρητές και 8,8 εκατ. για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. 

Παράλληλα, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ επενδυει στην εκπαίδευση του προσωπικού της και εστιάζει στην εξοικονόμηση ενέργειας. Σημαντικό επίσης είναι ότι μειώθηκαν ιδιαίτερα τα τιμολόγια πέρυσι με έμφαση στις ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Τέλος, οι προτάσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την ανάπτυξη της αγοράς είναι προγράμματα επιχορηγήσεων με ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση του πετρελαίου με αέριο σε κατοικίες, όπως και για αντικατάσταση σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια. 

Επιπλέον, ζητά αναθεώρηση των κανονισμών για ενσωμάτωση των διεθνών προτύπων στα δίκτυα του αερίου, όπως και διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση των σταθμών αποσυμπίεσης CNG.