Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

11/04/2019

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: 20 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης παρουσίας σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Με μια επετειακή εκδήλωση, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ τιμά τα 20 χρόνια παρουσίας του φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία,  η χρήση του οποίου άλλαξε την καθημερινότητα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη και στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 5 το απόγευμα.

Το 2000, το πρώτο έτος της Αδείας, ξεκινά η δραστηριότητα της με 18 βιομηχανικούς καταναλωτές και  μόλις 456 χλμ δικτύου… Σήμερα, 20 χρόνια μετά, έχοντας επενδύσει με τη στήριξη των μετόχων πάνω από 546 εκ. ευρώ,  μέσω ενός σύγχρονου δικτύου αγωγών μήκους 2.300 χιλιομέτρων, εξυπηρετεί πάνω από 338.000 οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, καλύπτοντας το 60% του πληθυσμού στις περιοχές της Αδείας της. 

Κατά την άσκηση της  δραστηριότητα της,  με συνέπεια και σταθερή παρουσία συνετέλεσε στη δημιουργία των  καλύτερων προϋποθέσεων για ένα βιώσιμο και αποδοτικό μέλλον, παρέχοντας ένα ασφαλές δίκτυο, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες ενώ παράλληλα συνετέλεσε στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

 Η αδιάλειπτη διανομή φυσικού αερίου, ως απόρροια του  ολοκληρωμένου συστήματος λειτουργίας και συντήρησης των υποδομών, η αξιοποίηση και χρήση νέων τεχνολογιών για τη διεύρυνση της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου και η κατά το δυνατόν μέγιστη διείσδυση του πολύτιμου αυτού καυσίμου στις περιοχές της Αδείας της, αποτελούν διαχρονικές δεσμεύσεις τις οποίες η ΕΔΑ ΘΕΣΣ υλοποιεί με συνέπεια… και θα συνεχίσει μέχρι  το 2043.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ατενίζει με σιγουριά το μέλλον