Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

11/01/2019

Διπλάσιες διανεμηθείσες ποσότητες ημερησίως 4,9 εκ. κυβικά φυσικού αερίου

Διπλάσιες διανεμηθείσες ποσότητες ημερησίως 4,9 εκ. κυβικά φυσικού αερίου

 

10.01.2019

 

Σε συνθήκες συνεχούς παγετού και αλλεπάλληλων χιονοπτώσεων που εκδηλώθηκαν στις περιοχές της Αδείας της Εταιρείας, με θερμοκρασίες που άγγιξαν τους -15 βαθμούς Κελσίου, καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ διανεμηθεισών ποσοτήτων που ανήλθαν σε 4,9 εκ. κυβικά (~55.370 MWh) φυσικού αερίου ημερησίως, σε σχέση με τις συνήθεις ημερήσιες καταναλώσεις που κυμαίνονται στα 2,5εκ. κυβ. (~28.250 MWh).

 

Συγκεκριμένα για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης οι διανεμηθέντες όγκοι σημείωσαν νέα μέγιστη κατανάλωση 3,15 εκ. κυβ. (~35.595 MWh) ημερησίως και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας αντίστοιχα οι ποσότητες άγγιξαν τα 1,75 εκ. κυβ. (~19.775 MWh) ημερησίως.

 

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αδιάλειπτη λειτουργία του δικτύου διανομής, ενημέρωσε τους καταναλωτές για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σχετικά με τις εγκαταστάσεις θέρμανσης κι ενίσχυσε τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου. Παράλληλα, ενημέρωσε το σύνολο των δημοτικών αρχών για τα δημοτικά κτήρια και ιδιαίτερα για τα σχολεία.

 

Επιπλέον, διασφαλίστηκε η συνεχής τροφοδότηση όλων των απομακρυσμένων περιοχών με CNG στον πρώτο χρόνο λειτουργίας των Σταθμών Αποσυμπίεσης φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μολονότι οι θερμοκρασίες άγγιξαν τους -13 βαθμούς Κελσίου στο Λαγκαδά και τους -14,6 βαθμούς Κελσίου στην Ελασσόνα.

 

Η Εταιρεία και ειδικά η διεύθυνση Λειτουργίας και Συντήρησης Δικτύου βρίσκεται σε κατάσταση συνεχούς επιφυλακής για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και δυσλειτουργιών.

 

Κύριο μέλημα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποτελεί τόσο η αδιάλειπτη διανομή φυσικού αερίου στις περιοχές της Αδείας, όσο και η ασφαλής λειτουργία του δικτύου διανομής.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.