Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

15/04/2020

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Απολογισμός πρώτου τριμήνου 2020 - Ισχυρή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς παρά την πανδημία

Το πρώτο τρίμηνο του 2020 έκλεισε θετικά για την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας, επισημαίνονται τα εξής:

Την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2020, η εταιρεία «έτρεξε» με υψηλές ταχύτητες, σημειώνοντας ισχυρή ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Ανάπτυξη που γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή αν ληφθεί υπόψιν η σημαντική και καθολική πτώση της οικονομικής δραστηριότητας που επέφεραν η πανδημία του κορωνοϊού και τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

 

Συγκεκριμένα, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2020 προσθέτοντας στην περιουσιακή της βάση 5.900 ενεργοποιήσεις νέων σημείων παράδοσης-(καταναλωτών φυσικού αερίου), αυξημένες μάλιστα, κατά 17%, σε σχέση με τον προϋπολογισμό της Εταιρείας. Επιπλέον, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συνεχίζοντας την επέκταση του δικτύου, κατασκεύασε περισσότερα από 33 χλμ. νέου δικτύου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία. Συνολικά, οι  επενδύσεις της Εταιρείας για την επέκταση του δικτύου σε αυτό το διάστημα ανέρχονται σε 6,17 εκ ευρώ.

 

Εξίσου μεγάλη ήταν και η αύξηση στους όγκους φυσικού αερίου που διανέμει η επιχείρηση. Στο τέλος Μαρτίου 2020, ξεπέρασε τα 211,2 κυβικά μέτρα, αυξημένα κατά 8%, σε σχέση με τον προϋπολογισμό. 

 

Αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου έχουν ως εξής: Ο κύκλος εργασιών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ το πρώτο τρίμηνο του 2020, ξεπέρασε τα 28,9 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 21% περίπου, σε σχέση με τον προϋπολογισμό, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) άγγιξαν τα 24,74 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 32,3% από αυτά που προέβλεπε ο προϋπολογισμός. Ακόμη καλύτερη είναι η εικόνα για τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, μετά τους φόρους, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 15,7 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 42% σε σχέση με τον προϋπολογισμό και 2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019.

 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, σημείωσε: «Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020 επιβεβαιώνουν τη στρατηγική ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, την άρτια οργάνωση και τον σχεδιασμό που με συνέπεια υλοποιούμε. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η Εταιρεία μας καταγράφει μεγάλη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα καταφέρει να υλοποιήσει στο ακέραιο και απολύτως εντός χρονοδιαγράμματος, το μεγάλο επενδυτικό της πλάνο και θα πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει για την ανάπτυξη του δικτύου στις περιοχές της Αδείας της».