Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

19/06/2020

H Roka Refactories, βιομηχανία πυρίμαχων υλικών συνδέεται στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Υπεγράφη η Σύμβαση Σύνδεσης της βιομηχανίας πυρίμαχων προϊόντων Roka Refactories με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Ρόκου Βασίλη, του Διευθυντή Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου, κ. Στεργιόπουλου Μιχάλη και στελεχών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Η Roka Refactories  είναι μια παραγωγική επιχείρηση που εστιάζει στην καινοτομία και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Παρουσιάζει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, σε πάνω από 45 χώρες ενώ έχει εδραιώσει τη θέση της διεθνώς στον κλάδο πυρίμαχων υλικών. Η έναρξη τροφοδοσίας των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας στην περιοχή του Λαγκαδά, θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και η ετήσια κατανάλωση εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα ~ 420.000 Nm3.

Ο κ. Ρόκος ευχαρίστησε την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την έως τώρα συνεργασία και τόνισε ότι η μετάβαση στη χρήση του φυσικού αερίου σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των συστημάτων παραγωγής θα ενισχύσει σημαντικά την αποδοτικότητα της μονάδας. Όπως επεσήμανε, το φυσικό αέριο είναι ένας βασικός παράγοντας που θα δώσει ώθηση στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για την επόμενη πενταετία, καθώς πρόκειται για μια αμιγώς ενεργοβόρα βιομηχανία.

Με τη σειρά του ο Διευθυντής Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου, κ. Στεργιόπουλος, ανέφερε ότι η περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου στη βιομηχανική χρήση, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων προσφέροντας οικονομικά οφέλη και ταυτόχρονα πρόκειται για ένα καθαρό ενεργειακό καύσιμο, που περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ολοκληρώνοντας, συμπλήρωσε ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στηρίζει την ανάπτυξη όχι μόνο για τη βιομηχανία αλλά και την ευρύτερη περιοχή.