Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

09/03/2023

Περισσότερες από 200 αιτήσεις σύνδεσης για το φυσικό αέριο στο Μελισσοχώρι και στη Χάλκη του Δήμου Κιλελέρ

Η  ΕΔΑ ΘΕΣΣ στο πλαίσιο ανάπτυξης του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της Αδείας της, πραγματοποίησε ενημερωτικές δράσεις με την επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Εξυπηρέτησης Καταναλωτών στην Κεντρική Πλατεία του Μελισσοχωρίου στις 7 Μαρτίου 2023 και αντίστοιχα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ στις 8 Μαρτίου 2023. Σκοπός των Δράσεων ήταν η ενημέρωση για τη διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και η καταγραφή του ενδιαφέροντος των πολιτών, όπου συνολικά υποβλήθηκαν περισσότερες από 200 αιτήσεις σύνδεσης!

 

Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Χάλκης παρευρέθηκαν, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ, κ. Τρ. Τσινούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Κ. Χατζηκωνσταντίνου, η Διευθύντρια Στρατηγικής και Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου, κα Ευθ. Καλογήρου, καθώς και στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ όπου ενημέρωσαν τους πολίτες για την διαδικασία σύνδεσης και την ορθή και ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη σύνδεση των ανωτέρω περιοχών του Δήμου Κιλελέρ με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου εντός του 2023, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ όπου αναμένεται να ολοκληρωθούν με την αεριοδότηση του δικτύου στην έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Κ. Χατζηκωνσταντίνου, εξέφρασε την ικανοποίηση του, που οι πολίτες είναι σε θέση να επωφεληθούν τη χρήση του φιλικού αυτού και οικονομικού καυσίμου, χάρη στην άρτια συνεργασία του Δήμου με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και τόνισε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός προσέλευσης των πολιτών στις δύο περιοχές, Μελισσσοχώρι και Χάλκη.

Από την πλευρά της η κα Ευθ. Καλογήρου, δήλωσε  ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη χρονιά το  2022,  παρόλο την ενεργειακή κρίση που επικρατεί, όπου οι νέες συμβάσεις σύνδεσης καταναλωτών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας άγγιξαν τις 5.000, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο φυσικό αέριο. Οι χρήστες δηλώνουν ικανοποιημένοι, καθώς έχει αποδειχθεί ότι παραμένει διαχρονικά το πιο οικονομικό, ασφαλές, εύχρηστο και μετρήσιμο συμβατικό καύσιμο.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι αρμόδια για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του Δικτύου Διανομής έως και το Σημείο Παράδοσης του φυσικού αερίου στον Καταναλωτή. Οι νέοι καταναλωτές είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την επιλογή αδειοδοτημένου Εγκαταστάτη για την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης μετά τον μετρητή, καθώς και για την επιλογή Προμηθευτή όσον αφορά στην Σύμβαση Προμήθειας Φυσικού Αερίου. Επιπλέον οι καταναλωτές πρέπει να προβαίνουν στην ετήσια τακτική συντήρηση για να διασφαλίζουν την καλή λειτουργία της εγκατάστασης.

 

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφούν και τα συμβόλαια σύνδεσης με τα 10 Δημοτικά Κτίρια των περιοχών Χάλκης και Μελισσοχωρίου προσφέροντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και συμβάλλοντας σημαντικά στον περιορισμό των δαπανών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για την εξυπηρέτηση των αιτήσεων συνδέσεων φυσικού αερίου, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150 ή 2310584444, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.edathess.gr, ή το Γραφείο Εξυπηρέτησης στην οδό Φαρσάλων 219, Λάρισα.  Επισημαίνεται ότι ισχύει η Έκπτωση 100% στα Τέλη Σύνδεσης για όλο το 2023 και για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.