Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

12/09/2018

Τα εγκαίνια της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην 83η ΔΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα εγκαίνια της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην 83η ΔΕΘ

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ για άλλη μια χρονιά συμμετέχει ενεργά στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια του περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 09.09.2018 παρουσία του Προέδρου, κ. Μπούρα Β.  και των μελών του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, του Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας, κ. Μπακούρα Λ., του Διευθυντή Νομικών & Ρυθμιστικών θεμάτων της ΕΝΙ Gas e Luce, κ. Galizzi P., του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ, κ. Τζώρτζη Δ. και του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της Εταιρείας.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκης Γ., και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Φάμελλος Σ. Στις δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε για το μετασχηματισμό που υφίσταται ο τομέας του φυσικού αερίου, με επίκεντρο την επέκταση του δικτύου στις περισσότερες ελληνικές πόλεις. Σύμφωνα με τον Υπουργό, στον επιχειρηματικό κλάδο της ενέργειας στη χώρα, στρατηγικό ρόλο κατέχει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, αφού αποτελεί μια εταιρεία πρότυπο και λειτουργεί ως υπόδειγμα σε αυτό το μετασχηματισμό. Απευθύνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Φάμελλος, ανέφερε ότι σημαντικοί οικισμοί, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και αποτελούν πόλο επαγγελματικής και βιομηχανικής δραστηριότητας, πρόκειται να επωφεληθούν από τη χρήση του φυσικού αερίου.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η επίσκεψη του Πρέσβη της Ιταλίας, κ. Marra L., συνοδευόμενου από τον εμπορικό ακόλουθο κ. Barbato E., του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γιουτίκα Κ., και του Προέδρου της ΡΑΕ, κ. Μπουλαξή Ν.

Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μπακούρας Λ., τόνισε κατά την ομιλία του ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει αναπτύξει δικλίδες ασφαλείας για την αποφυγή κάθε μεροληπτικής συμπεριφοράς με οργανωτική και λειτουργική ανεξαρτησία και αυτονομία. Αναφέρθηκε στον επενδυτικό σχεδιασμό της Εταιρείας που στοχεύει στην επέκταση του δικτύου και την τροφοδότηση απομακρυσμένων περιοχών σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία. Υπογράμμισε ότι, η ικανοποίηση των καταναλωτών αποτυπώνεται στην πορεία των νέων συνδέσεων, που αναμένεται να υπερβούν τις 20.000 έως το τέλος του 2018. Συμπλήρωσε ότι εντός φθινοπώρου πρόκειται να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο οι περιοχές του Ν. Ρυσίου, της Μηχανιώνας, της Επανωμής, της Χαλάστρας, του Λαγκαδά, των Κουφαλίων, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Καλαμπάκας.

Ο κ. Galizzi, εξήρε το έργο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, συνεχάρη τον Γενικό Διευθυντή και τη διευθυντική ομάδα και ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους. Διαβεβαίωσε ότι η Εταιρεία δραστηριοποιείται με γνώμονα τη λειτουργική της ανεξαρτησία, την τήρηση των αρχών της ίσης μεταχείρισης, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας σε όλες τις δραστηριότητές της. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα η οποία εγκατέστησε σταθμούς αποσυμπίεσης φυσικού αερίου, για την τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών. Τέλος, επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της ΕΝΙ  Gas e Luce και δήλωσε την αμέριστη στήριξη της στο πρόγραμμα επενδύσεων της Εταιρείας.

Από την πλευρά του ο κ. Τζώρτζης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της Εταιρείας, αφού το 54% του πληθυσμού για την περιοχή της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και την υποστήριξη του στο πρόγραμμα επενδύσεων της Εταιρείας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις νέες τεχνολογίες. Κύριο μέλημα είναι, όπως δήλωσε, «το αέριο να φθάσει όσο γίνεται πιο μακριά».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπούρας Β., σημείωσε ότι ο ρόλος της Εταιρείας είναι καταλυτικός στην περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου στον ενεργειακό τομέα της χώρας, με την ικανοποίηση των καταναλωτών να αγγίζει το 90%, σύμφωνα με έρευνες της Εταιρείας. Ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς και το σύνολο των εργαζομένων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τα θετικά αποτελέσματα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γιουτίκας Κ., απηύθυνε χαιρετισμό εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την περιφέρεια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς πλήθος τοπικών φορέων, δημοτικών αρχών, εκπροσώπων του επαγγελματικού και τεχνικού κόσμου, μελών του διπλωματικού σώματος, των προεδρείων Υδραυλικών, μηχανικών & εγκαταστατών συσκευών καύσης, αλλά και πολιτών, παρευρέθηκαν στο περίπτερο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Η Εταιρεία για μια ακόμη χρονιά, ανανέωσε τη δέσμευσή της για αέριο παντού!

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.