Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

25/11/2021

Τροφοδοτήθηκε με φυσικό αέριο το Μεσημέρι του Δήμου Θερμαϊκού

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδιασμού, ολοκληρώνοντας τα έργα επέκτασης του δικτύου διανομής στις περιοχές της Αδείας, δίνοντας την δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να επωφεληθούν από τη χρήση του φυσικού αερίου.

Μετά το Σχολάρι του Δήμου Θέρμης, η Εταιρεία εντάσσει στο δίκτυο διανομής το Μεσημέρι του Δήμου Θερμαϊκού, πιστοποιώντας τη συνέπεια στην υλοποίηση του εγκεκριμένου Προγράμματος Ανάπτυξης για το 2021 και την ταχύτατη πορεία ολοκλήρωσης των έργων.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συμβολική αφή φλόγας για την έναρξη τροφοδότησης του δικτύου διανομής από τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Γεώργιο Τσαμασλή, τον Διευθυντή Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μιχάλη Στεργιόπουλο και τα στελέχη της Εταιρείας.

Στο Μεσημέρι του Δήμου Θερμαϊκού, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 300 αιτήσεις σύνδεσης καταναλωτών, ενώ προβλέπεται η τροφοδότηση 7 δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου. Ιδιαίτερα σημαντικό κίνητρο για τους πολίτες, αποτελεί η παροχή Έκπτωσης 100% στα Τέλη Σύνδεσης για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και για όλες τις χρήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 11 150 για πληροφορίες νέων συνδέσεων, ενώ για θέματα δυσλειτουργίας του δικτύου διανομής φυσικού αερίου λειτουργεί η Υπηρεσία Άμεσης Επέμβασης στη γραμμή 10302, 24 ώρες το 24ωρο.

Στον Δήμο Θερμαϊκού ήδη τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο η Περαία, οι Νέοι Επιβάτες, η Αγία Τριάδα, η Ν. Μηχανιώνα και η Επανομή, ενώ το πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ προβλέπει την κατασκευή δικτύου χαμηλής πίεσης συνολικού μήκους ~ 20,9 χλμ.  και την υλοποίηση νέων συνδέσεων καταναλωτών, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τις ~ 3.700.