Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

24/05/2018

Επέκταση του Δικτύου στη Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα με Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο (CNG)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επέκταση του Δικτύου στη Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα με Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο (CNG)

 

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Δήμου Δέλτα, κ. Φωτόπουλου Ευθυμίου, του  Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρα Λεωνίδα και της Διευθύντριας Εταιρικών Υποθέσεων, κας Στάχταρη Κατερίνας, την Πέμπτη 24.05.2018 στο γραφείο του  Δημάρχου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου στην περιοχή του Δήμου, την πορεία των συνδέσεων και τις επενδύσεις που έχουν προγραμματισθεί, συμπεριλαμβανομένης της Δημοτικής Κοινότητας Χαλάστρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, το ύψος των επενδύσεων θα ανέλθει σε 4,5εκ. € εντός της επόμενης 5ετίας και η τροφοδότηση θα πραγματοποιηθεί με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε ότι οι εργασίες επέκτασης του δικτύου στη Χαλάστρα αναμένεται να ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του χειμώνα. Ως εκ τούτου, οι πολίτες που βρίσκονται εντός του δικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν συμβάσεις για να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου και να απολαύσουν τα οφέλη από τη χρήση του.

Αναφερόμενος στην πορεία των συνδέσεων, ο κ. Μπακούρας δήλωσε ότι ο αριθμός συμβολαίων στο υφιστάμενο δίκτυο ανέρχεται ήδη σε 2.332. Επεσήμανε δε, ότι οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συνδεθούν μπορούν να επωφεληθούν από την σε ισχύ προσφορά για «ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ» που ισχύει για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις.

Αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών στη Χαλάστρα ο Δήμαρχος από την πλευρά του δήλωσε ότι έχει ληφθεί η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης η παραχώρηση του δημοτικού οικοπέδου στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί ο σταθμός αποσυμπίεσης.  Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έως τώρα συνεργασία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με το Δήμο για την επέκταση του δικτύου στην περιοχή, ενώ ζήτησε να ληφθεί υπόψη το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων της Δημοτικής Αρχής ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Επιπλέον, ο κ. Φωτόπουλος ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τη μέχρι τώρα συνεισφορά της στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μέσω των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Εταιρεία θα παραμείνει αρωγός στο κοινωνικό έργο του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διατυπώθηκε εκ μέρους της  ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ότι η Εταιρεία ενεργεί πάντα με γνώμονα την περαιτέρω διείσδυση φυσικού αερίου, τη διασφάλιση της εκτέλεσης των έργων κατασκευής δικτύου διανομής σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς και τη νομοθεσία και την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση των παρευρισκόμενων για την περαιτέρω συνεργασία και την πραγματοποίηση εκδήλωσης για την ενημέρωση των καταναλωτών και των ενδιαφερόμενων φορέων για τη διαδικασία σύνδεσης, τη χρήση του φυσικού αερίου και τα οφέλη των καταναλωτών σε οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

 

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.