Δελτία Τύπου & Ανακοινώσεις

11/03/2020

Συνάντηση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον Δήμο Ωραιοκάστρου

Τα γραφεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, κ. Παντελής Τσακίρης με τους συνεργάτες του, όπου τους υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας, κ. Λεωνίδας Μπακούρας και o Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων Συνδέσεων, κ. Μιχάλης Στεργιόπουλος. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος και το επιτελείο του ενημερώθηκαν για την πορεία του έργου για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής στις περιοχές του δήμου.

Ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι έως σήμερα στο Δήμο Ωραιοκάστρου έχει αναπτυχθεί δίκτυο χαμηλής πίεσης μήκους 61,5 χλμ με περισσότερα από 3.500 νοικοκυριά του Δήμου να έχουν ήδη συνδεθεί με το Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου και να απολαμβάνουν τα οφέλη της χρήσης του. Τόνισε επιπλέον, ότι δίκτυο αναπτύσσεται σύμφωνα με τις αιτήσεις των καταναλωτών και ότι το πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020-2024 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, προβλέπει στον Δήμο Ωραιοκάστρου την κατασκευή δικτύου χαμηλής πίεσης 4bar συνολικού μήκους 31,3 km, καθώς και μέσης πίεσης 19bar 1,1 km, με συνολικές επενδύσεις 5,9 εκ. €. Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο οι νέες συνδέσεις καταναλωτών προβλέπεται να ανέλθουν σε ~3.100.

Αναφορικά με τις νέες περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου, ο κ. Στεργιόπουλος ενημέρωσε ότι σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ προβλέπεται το έτος 2022 η σύνδεση των περιοχών του Πενταλόφου και της Νεοχωρούδας μέσω Δικτύου Διανομής, ενώ το ίδιο έτος προβλέπεται η τροφοδότηση μέσω CNG της περιοχής της Μυγδονίας, καλύπτοντας σταδιακά την Λητή, τον Δρυμό και το Μελισσοχώρι. Επίσης, ο κ. Μπακούρας συμπλήρωσε, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξεταστεί η εναλλακτική δυνατότητα κατασκευής Δικτύου Διανομής για την τροφοδότηση της περιοχής της Μυγδονίας, καθώς έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ προς τον Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς ΔΕΣΦΑ για δημιουργία σχετικού σημείου διασύνδεσης.  

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, έκανε λόγο για την άρτια συνεργασία του δήμου με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σημειώνοντας ότι η επέκταση του δικτύου δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν από τη χρήση φυσικού αερίου τόσο σε οικονομικό επίπεδο, μειώνοντας το κόστος θέρμανσης, όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο. Επιπλέον αναφέρθηκε στη σημαντική εξοικονόμηση για τα δημοτικά και δημόσια κτίρια που επιτυγχάνεται μέσα από τη λειτουργία τους με φυσικό αέριο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, με ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης και στο Δήμο Ωραιοκάστρου.