Τεχνολογικός Εξοπλισμός

ΜΕΝΟΥ

Το φυσικό αέριο στον τριτογενή τομέα

Ο Τριτογενής τομέας είναι αυτός στον οποίο εμφανίζονται όλες οι δυνατότητες του Φυσικού Αερίου χάρη στην ποικιλία των χρήσεων του.

Στον δημόσιο τριτογενή αλλά και εμπορικό τομέα αντίστοιχα το Φυσικό Αέριο είναι σε θέση να ικανοποιεί όλες τις ενεργειακές ανάγκες συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Από τη θέρμανση και ψύξη των χώρων μέχρι την παραγωγή ζεστού νερού και το μαγείρεμα φαγητών, αλλά και πολλές άλλες εφαρμογές, το Φυσικό Αέριο αντιπροσωπεύει σήμερα τη μοναδική πηγή ενέργειας, που εκτός από τα γνωστά χαρακτηριστικά, όπως η οικονομία και η εμπιστοσύνη, προσφέρει μία επιπλέον αξία καθόλου αμελητέα: το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιείται σαν μοναδική πηγή ενέργειας.

Η ψύξη των χώρων για παράδειγμα, μία διευκόλυνση που παραδοσιακά προέρχεται από την ηλεκτρική ενέργεια, σήμερα επιτυγχάνεται με ουσιαστικά πλεονεκτήματα διαμέσου μοντέρνων συσκευών που τροφοδοτούνται με Φυσικό Αέριο: οι λεγόμενες αντλίες θερμότητας.

Η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να παράγεται με Φυσικό Αέριο διαμέσου συστημάτων συμπαραγωγής, που όντας καλοσχεδιασμένα, είναι σε θέση να εξασφαλίζουν μεγάλη οικονομία και ειδικότερα για κατασκευές με σημαντική και ταυτόχρονη κατανάλωση θερμότητας και ηλεκτρισμού.